ONTDEK ONZE OMGEVING

Centraal gelegen en omgeven door bijzondere natuurgebieden.

CULTUUR

Shoppen

Lekker een dagje shoppen? Er zijn genoeg mogelijkheden in de buurt in de directe omgeving. Wat dacht u van Amersfoort (23 km), Amsterdam (18 km), Hilversum (7 km) of Utrecht (31 km)? Zowel per auto als met de trein binnen no time te bereiken.

Musea bezoeken

In de directe omgeving van onze B&B bevinden zich meerder musea, waaronder; Beeld en Geluid en Museum Hilversum in Hilversum, Geologisch Museum Hofland en Singer Laren in Laren, Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht en Het Nederlands Vestigingsmuseum in Naarden-Vesting.

NATUUR

De Ankeveense Plassen

De Ankeveense plassen maken onderdeel uit van de Vechtplassen. Het veenlandschap met plassen, smalle slootjes en stroken land is ontstaan door het afgraven van veen. Het veen werd afgegraven vanaf de legakkers en te drogen gelegd. Het legakkerpatroon is op veel plaatsen nog goed te zien.

De ’s-Gravelandse buitenplaatsen

’s Graveland kent maar liefst tien Buitenplaatsen. Ontdek de boeiende cultuurhistorie van deze buitennplaatsen uit de gouden eeuw. Natuurmonumenten heeft een mooie wandelroute voor u uitgezet over acht van deze buitenplaatsen. De route van deze wandeling (17,7 km) vindt u in de informatiemap van onze B&B.

Het Naardermeer

Het Naardermeer is het oudste natuurmonument in Nederland. De moersasbossen en rietlanden met ondiepe plassen bieden veel dier- en plantensoorten een goede leefomgeving.

De Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen zijn een groot watersport- en natuurgebied. Het gebied bestaat uit een aaneenschakeling van grote plassen, meertjes en kanalen: een prachtige locatie om te ontspannen! U kunt dit gebied perfect verkennen per boot. Deze kunt u op meerdere locaties huren.

De Vecht

Verken de Vecht en geniet van de mooie buitenhuizen uit de 16e en 17e eeuw.

Fietsen

Fiets door de prachtige natuur, langs de Vecht of vechtplassen en door pittoreske dorpjes en (vesting)stadjes. In de informatiemap van onze B&B vindt u de leukste fietsroutes (knooppuntenroutes) in onze omgeving.